Η Στέγη στη Lifo

Μιλώντας ανοιχτά για τη γυναικεία απόλαυση στο σεξ

Episode Summary

Μέχρι σήμερα το γυναικείο σώμα αποστερήθηκε το δικαίωμα στην ανοιχτή κουβέντα για το σεξ και για το τι συνιστά απόλαυση μακριά από την ανοχή, το «συζυγικό καθήκον» και την καυτή συζήτηση περί συναίνεσης. Η Χριστίνα Γαλανοπούλου μιλά για τη νέα συνθήκη, τους νέους κανόνες και το orgasm gap που, σύμφωνα και με έρευνα του ΠΟΥ πια, συνιστά «κακή ποιότητα ζωής» σε αυτό το τελευταίο, θαρραλέο επεισόδιο της σειράς podcasts «Για μια γεωγραφία του γυναικείου σώματος» σε συνεργασία με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Episode Notes

Η αγνότητα ως αποκλειστικά γυναικείο καθήκον, η ανύπαρκτη συναίνεση και τα όριά της μέσα σε γάμους και σχέσεις, οι περί παρθενίας μύθοι και οι αποκαλυπτικές έρευνες δύο γυναικών γιατρών, η αποκατάσταση του όρου για ένα κομμάτι του γυναικείου σώματος από μία γαλλική ιατρική σχολή στη Νάντη και το τέλος του ψέματος για το σε ποιον ανήκει το γυναικείο σώμα.

Ακολουθώντας το ιστορικό της ντροπής που βύθιζε για δεκαετίες τις γυναίκες σε κατάθλιψη, η Χριστίνα Γαλανοπούλου καταγράφει τους παράγοντες αυτής της συνθήκης δυστυχίας. Ανακεφαλαιώνοντας τα επαναστατικά σημεία του ντοκιμαντέρ της Θάλειας Μαύρος «Οι αρχές της απόλαυσης», για πρώτη φορά προσεγγίζονται οι μύθοι της δικτατορίας της παρθενίας, η δράση της βιομηχανίας παρθενορραφών, το οργασμικό κενό και τα όρια της συναίνεσης, όλα εκείνα δηλαδή που κράτησαν τις γυναίκες μακριά από κάθε έννοια απόλαυσης.

Μη χάσετε το τελευταίο και πιο αποκαλυπτικό επεισόδιο της σειράς podcasts «Για μια γεωγραφία του γυναικείου σώματος» σε συνεργασία με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.